Escola Isabel de Villena

Ràdio Villena

Entrevista Montse Colomina

Entrevista a Montserrat Colomina professora del departament de llengües de Secundària de la nostra escola,

Garrotins

Per acabar el curs us oferim uns garrotins que hem escrit i cantat per a tots els ràdio oients.

Reportatge: Les roses

Què en sabem de les roses que regalem per Sant Jordi?

Podcasts Esplugues FM

Els alumnes de 5è A de l’Escola Isabel de Villena, som els encarregats d’entrevistar a Naila Qalqili, una dona que ha treballat com a professora, traductora, corresponsal de
televisió i com a diplomàtica. Tot això, movent-se per 11 països diferents. Però ara ja, des de fa uns anys, s’ha instal·lat pel Mediterrani.
Avui ens explicarà coses sobre el riure, perquè es una especialista en risoteràpia. De fet, és l’actual directora de l’Escola de Risoteràpia de Barcelona.
Els alumnes de 5è B de l’escola Isabel de Villena, som els encarregats d’entrevistar a Israel Durán,un cantant d’Esplugues de Llobregat que porta 16 anys dedicant-se a la música i ha tret dos discs. “Todo es lo mismo” i “Sísifo”
Ens ha explicat com treballa, d’on li ve la inspiració, si és molt difícil viure de la música, promocionar-se, quants diners costa enregistrar un disc i un munt de preguntes més.
I a més hem pogut gaudir de la seva música en directe.
Els alumnes de 5èC de l’escola Isabel de Villena, som els encarregats d’entrevistar a la famosa actriu i directora Mireia Rey.
La Mireia ha fet moltíssimes pel·lícules, obres de teatre, series, curtmetratges i moltíssimes coses més.
Li hem preguntat pels seus inicis en el món de les arts escèniques, quina és la seva formació, les seves emocions quan actua. També li hem preguntat què fa abans de l’obra i mentre l’està fent.
Us apunteu a saber les respostes de la Mireia?
Els alumnes de l’Escola Isabel de Villena, del curs 6è A, som els encarregats d’entrevistar a Iban Salvador, i és el president de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Esplugues de Llobregat, i també el President de Pimec Comerç del Baix Llobregat i de l’Hospitalet.
Els alumnes 6è B de l’Escola Isabel de Villena, som els encarregats de entrevistar a Belén Castillo i el Carles Guillén.
El Carles és físic i la Belén estudia salut ambiental. Tots dos estan molt preocupats pel medi ambient, per això són membres actius del moviment mundial Rebel·lió o Extinció, que utilitza la resistència no violenta per protestar en contra de la crisi climàtica.
Nosaltres també estem preocupats pel canvi climàtic i estem segurs que molts ràdio oients, també. A través de l’entrevista que els farem aprofundirem sobre el tema.
Els alumnes de 6è C de primària de l’Escola Isabel de Villena, som els encarregats d’entrevistar a Silvia Gómez Estrada, psicòloga de l’Associació Amalgama7, una associació que s’encarrega de donar suport a famílies i adolescents amb comportaments de risc, trastorns de conducta i altres patologies.
Aquesta entrevista l’hem enfocat per parlar de les xarxes socials i més concretament sobre l’addicció a les xarxes socials. Però també per parlar de l’ús de les tecnologies, del cyberbullying i de la prevenció.

Contes per telèfon

En aquest podcast hi podreu sentir alguns dels contes del llibre Contes per telèfon de Gianni Rodari llegits per alumnes de 6è.

Passaparaula

Qui no ha jugat mai al passaparaula? Aquest Sant Jordi ens hem animat a fer-ne un per a  tothom. T’hi apuntes? Som-hi, juguem?

Recomanacions literàries

Ja sabeu quin llibre comprar aquest Sant Jordi? Escolteu les nostres recomanacions, us ajudaran a triar!

Reportatge: Hàbits lectors

Voleu saber els hàbits lectors dels alumnes del Villena?


Reportatge: Sant Jordi

Sant Jordi: una diada especial, el llibre i la rosa!

Entrevista a Marc Donat

El Marc Donat és  traductor de llibres de l’anglès al català. Molts de nosaltres hem llegit traduccions seves de llibres que es troben a la biblioteca de l’escola.

Entrevista a Berta Simon

L’encarregada de la nostra biblioteca, la Berta Simon ens parla de llibres.