Escola Isabel de Villena
Més Villena

Secció esportiva

Entenem la competició com una eina de formació i no com una finalitat.

El Judo és un esport olímpic que es practica en parelles, no es va crear per ser una activitat agressiva com poden ser altres arts marcials, sinó que es va pensar com una art defensiva en la qual no s’utilitza la força sinó que es fa servir la força del contrari, el desequilibri i les febleses de l’atacant.

Amb el judo s’aconsegueix un desenvolupament muscular harmoniós i es potencien les habilitats motrius bàsiques: força, coordinació, velocitat, elasticitat, flexibilitat i equilibri.

Practicant aquest esport les nenes i els nens aprendran a conèixer-se a si mateixos i a dominar el seu cos.

A la vegada, és una art marcial que dona uns valors molt interessants per als nens i nenes: l’esforç, la constància, el respecte, el fet de reprimir la violència i la concentració.

Categories: Pre-Benjamí (1r i 2n de primària), Benjamí (3r i 4t de primària) i Aleví (5è i 6è de primària), Infantil (1r i 2n d’ESO) i Cadet (3r i 4t d’ESO)

Entrenaments: els nens i nenes treballaran de forma interdisciplinària tots els aspectes relacionats amb aquest esport: tècnico-tàctics, físics, treball de valors i treball en equip.

Entrenarem dos dies a la setmana. S’entrenarà a la pista del pati i al gimnàs rotativament.

Competició: els equips participaran a la Lliga del Consell Esportiu del Baix Llobregat Llobregat. Els partits es disputaran els  dissabtes pel matí o els divendres a la tarda i sempre seran dins la comarca del Baix Llobregat. Quan hi hagi més d’un equip per curs, el criteri aplicable serà el d’assegurar el màxim equilibri del nivell esportiu dels equips.

En aquestes edats entenem la competició com una eina de formació no com una finalitat.

Categories: Pre-Benjamí (1r i 2n de primària), Benjamí (3r i 4t de primària) i Aleví (5è i 6è de primària)

Entrenaments: els nens i nenes treballaran de forma interdisciplinària tots els aspectes relacionats amb aquest esport: tècnico-tàctics, físics, treball de valors i treball en equip.

Entrenarem dos dies a la setmana. S’entrenarà a la pista del pati i al gimnàs rotativament.

Competició: els equips participaran a la Lliga Escolar d’Esplugues de Llobregat. Els partits es disputaran els divendres  a la tarda i sempre seran dins la localitat d’Esplugues. Quan hi hagi més d’un equip per curs, el criteri aplicable serà el d’assegurar el màxim equilibri del nivell esportiu dels equips.

En aquestes edats entenem la competició com una eina de formació no com una finalitat.

El patinatge en línia, a part d'estimular tot el cos durant la seva pràctica, és divertidíssim i ens permet desplaçar-nos d'una manera ràpida i segura.

En aquesta activitat els alumnes aprendran a patinar amb seguretat endavant i enrere, frenar de mil maneres, girar amb tècnica, saltar sense cap risc i, sobretot, jugar! Per aprendre a patinar farem activitats com hoquei, bàsquet en patins, circuits d’obstacles...

La gimnàstica rítmica és un esport olímpic on aprenem habilitats gimnàstiques com saltar, rodar, girar, coordinació, expressió corporal, flexibilitat… A la vegada es combinen elements musicals i de dansa.

Tanmateix es veuen implícits en ella els valors com la companyonia, la capacitat d’esforç i superació i tot això dins un àmbit lúdico-educatiu.

L’activitat es fonamenta en:

  • Fomentar l’activitat esportiva entre els participants.
  • Aprendre les normes i els valors d’aquest esport.
  • Treball de l’elasticitat, flexibilitat, equilibri i potencialitat motriu.
  • Treball en grup.
  • Adquirir coneixements del propi cos.
  • Combinar els elements amb la música.

Aquesta activitat farà que els nens i les nenes s’iniciïn en l’esport. A través del joc es desenvoluparan les habilitats pròpies que es practiquen als esports de l’escola, que de manera específica es començaran a partir de 1r de primària.

L’activitat de multiesports els ensenyarà tota la varietat esportiva, a la vegada que els permetrà desenvolupar les habilitats motrius que necessitaran per poder practicar un esport. D’aquesta manera en un futur ells podran fer la tria de l’esport que més els agradi.

Els nens i les nenes a través del joc treballaran diferents continguts durant el curs. Es fomentarà molt l’àrea de psicomotricitat. Es posarà en pràctica el cos i la percepció de l’espai. A la vegada
treballarem les habilitats motrius i les qualitats físiques bàsiques. Els esports que farem seran variats: futbol sala, bàsquet, volei, handbol, etc.