Escola Isabel de Villena
Més Villena

Ciència i tecnologia

Aquesta activitat té com a objectiu treballar la robòtica d’una forma molt motivant i participativa on els nens i nenes desenvolupin les seves habilitats científiques i tecnològiques a través de les STEAM, la robòtica educativa i la programació. A més,  els nois i noies aprenen habilitats de comunicació, col·laboració, treball en equip i resolució de problemes que els seran de gran ajuda.

Basades en la metodologia pròpia LEGO® Education, les sessions es fonamenten en la construcció activa on els nens i nenes són els protagonistes del seu propi descobriment i aprenentatge.

Es treballarà amb eines de LEGO® Education DUPLO, WeDo i Mindstorms. Els nois i noies es convertiran en científics i enginyers, investigaran i comprendran el funcionament de les màquines i mecanismes del dia a dia com els engranatges, les palanques, les rodes i els eixos. A més a més, s’iniciaran en la robòtica i programació a través d’activitats guiades i la resolució de reptes de la vida real. També treballaran la metodologia Maker i amb altres llenguatges de programació per tal d’ampliar els seus coneixements com Skratch i Tynker.

Els alumnes de Robòtica 1 durant el primer curs podran participar a la First Lego League Jr. Els més petits resoldran una problemàtica proposada a nivell internacional i posaran en comú les seves solucions. Mentre que els de Robòtica 2 i 3 hauran de fer dos cursos per participar a la First Lego League.

 (Es prepara el repte durant l’activitat, la inscripció a la First Lego League Jr. no suposa cap sobrecost per l’activitat).