Escola Isabel de Villena

Les variacions Hopper

El primer dilluns d’aquest confinament (ara ja fa gairebé dos mesos), des de matèria d’Educació Visual i Plàstica vam proposar, a més de les propostes pròpies de cada curs, un treball transversal i cooperatiu: Havíem de fer la nostra pròpia versió de l’obra i la mirada (molts curioses i personals ambdues) del pintor nord americà Edward Hopper. Es va enviar a tots els alumnes de l’ESO un dossier amb molta informació i links pràctics, per tal que tothom es fes una composició mental sobre aquest autor. Setmanes desprès, Hopper s’ha convertit en un personatge popular i conegut, gràcies a premsa, televisió i xarxes socials, Com una mena de visionari premonitori del moment que ens ha tocat viure.

Hem rebut més de 300 obres. Dibuixos, pintures, collages, fotografia, vídeo, escultura, infografia, modelatge 3D, escenografies, performances… Estem molts contents i agraïts de la gran participació en aquesta iniciativa, que no fa sinó demostrar, un cop més, la gran capacitat creativa dels nostres alumnes, que mai deixen de sorprendre’ns. A més a més, volem agrair moltíssim la participació, sempre positiva, fins i tot en aquests moments difícils, de mares, pares, avis, avies germans i germanes (i fins i tot a alguns els han ajudat les seves mascotes). El vostre suport i imaginació han enriquit molt aquest treball grupal.

No us les podem penjar totes, per això n’hem fet un acurat recull que mostri la varietat de mitjans i la creativitat polièdrica d’alumnes i famílies de l’Escola Isabel de Villena. Gràcies a tots!