Escola Isabel de Villena

La felicitació d’Op Art del Villena

L’art òptic és un moviment pictòric que va néixer als Estats Units el 1958, és conegut majoritàriament com a Op Art; abreviació d’Optical Art en anglès.  A la meitat del segle XX, artistes com Victor Vasarely, Josef Albers i M.C. Escher van experimentar-hi. L’Art Òptic és un corrent artístic abstracte, basat en la composició pictòrica de fenòmens purament òptics, sensacions de moviment en una superfície bidimensional, enganyen a l’ull humà mitjançant il·lusions òptiques. S’utilitzen estructures de repetició amb un ordre clar.

L’Op Art torna a estar de moda. Ara mateix n’hi ha una gran mostra a Madrid, al Museu Thyssen-Bornemisza, en una mostra coproduïda amb el Vasarely Múzeum de Budapest. Després de l’estiu, n’hi haurà una altra a  l’Städel Museum de Frankfurt i després al Centre Pompidou de París. I ara, des del setembre, són a Barcelona, a la sala d’exposicions de La Pedrera.

Els alumnes de primer, segon i tercer de l’ESO, de la matèria d’Educació Visual i Plàstica hem treballat aquest moviment de forma transversal, i hem fet diverses propostes de felicitació de festes amb els paràmetres estètics i geomètrics d’aquest estil artístic dels anys seixanta. L’Op Art ens ha servit també, com un dels innumerables punts de partida pel nou projecte multidisciplinar (S1N4P6), que combina humanitats, ciència, tecnologia i arts, que treballem a l’ESO i al Batxillerat i te la base a uns dels cors de la casa, la Biblioteca.

L’obra final l’ha realitzat l’alumne Guillem Ortega, de Primer d’ESO B. Felicitats!