Escola Isabel de Villena

El color de la samarreta (ESO)

samarretaA una taula hi ha tres samarretes blaves i dues liles. Tres persones en fila es posen una a l’atzar sense mirar el color.
– Al tercer de la fila (que veu el color de les samarretes del primer i el segon) se li pregunta si sap de quin color és la seva samarreta, i ell respon que no.
– Al segon de la fila (que veu el color de la samarreta del primer) se li pregunta si sap de quin color és la seva samarreta, i ell també respon que no.
– Al primer de la fila (que no veu el color de la samarreta de cap de les persones) se li pregunta si sap de quin color és la seva samarreta, i ell respon correctament de quin color és la seva samarreta.

De quin color és i quin raonament ha seguit per a saber-ho?

 

SOLUCIÓ ENIGMA NOVEMBRE1

Aquest enigma té més d’una solució. Aquí n’hi ha una per cada pregunta:

1. Hi ha 4 culleres i 4 plats.

2. Fa uns quants dies. Hi ha una teranyina a la tenda.

3. En barca. Hi ha rems recolzats al tronc

4. Sí. Les gallines no s’allunyen del seu corral. N’hi ha una a l’extrem inferior esquerra de la imatge.

5. Nord. La bandera de sobre la tenda mira al costat dret de la imatge. (Per trobar el nord hem de mirar els arbres. Les fulles sempre creixen més cap al costat sud, ja que els toc més el Sol. La banda dreta dels arbres té fulles curtes, ja que el Sol no toca al nord i per tant, les fulles no creixen tant.

6. Matí. L’ombra està mirant cap a l’oest, el que indica que el sol està a l’est.

7. Caçant insectes rere els matolls.

8. En Colin. Hi ha un arbre que té un cartell amb els noms i els dies del que estan cuinant. L’ordre és el següent: Colin, James, Peter, Alex (sabem que és el nom que falta per la pregunta anterior). En James té una càmera i hi ha un trípode a la motxilla que una “J” de James. En Colin té una motxilla amb la “C”. L’Alex està caçant insectes. L’únic que queda és en Peter. Com que en Peter va després d’en Colin a la llista, en Colin és qui va cuinar ahir.

9.És el dia 8 d’algun més d’estiu. En Peter cuinava el dia 8 i se sap que és estiu, ja que hi ha una síndria al costat dels plats i les síndries maduren a l’estiu.