Escola Isabel de Villena

Concurs literari Sant Jordi 2023

Divendres passat es van entregar els premis als guanyadors del concurs de Caviardage en el marc del certamen literari de Sant Jordi. Enguany, els alumnes dels cicles superiors (de 3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de Batx.), han participat per primera vegada en aquest format que combina imatge i paraula. Aquesta tècnica consisteix a “censurar” (del francès, caviarder) o tapar el text d’una pàgina qualsevol, fins a deixar-hi les paraules que formin un nou text de poètic breu; després es decora la pàgina amb un disseny que sigui coherent amb les paraules i que il·lustri el poema. Els treballs es van exposar a la 3a planta de l’escola.

El jurat estava format per alumnes de 5è i 6è de primària, i 1r i 2n d’ESO, que van poden votar a través d’un formulari via e-mail. Tot el procès de votació va ser dissenyat i controlat per alumnes de 4t d’ESO amb la supervisió del nostre informàtic, el Carles Puertas.

Els treballs finalistes corresponen a Alba Ramos (3 ESO), Pol Pasola (4 ESO) per partida doble en català i castellà, i la Marta Peñalver (2 Batx.). El primer premi va ser per la Ariadna Eastaway (3 ESO) L’enhorabona a tots i totes!